.. ale przedział cenowy zahacza o siebie więc porównywanie jest jak najbardziej na miejscu. Ktoś kto chce kupić auto dysponuje jakąś kwotą i potrzebami a nie operuje płytami podłogowymi ;-)
owszem w przedziale cenowym tak przy czym O2 jest skazana na przegraną w tym pojedynku, biorąc pod uwagę myślenie przeciętnego Kowalskego "po co mam jeździć kurakiem jak mogę PASSATEM"
dlatego przynajmniej my bądźmy bardziej obiektywni o porównujmy auta z tego samego segmentu.
u mnie wygrała, ale fakt faktem dorzucanie aut z innych segmentów nieco komplikuje porównania cenowe a skoro mamy burzliwą debatę dot. 1 segmentu to może faktycznie porzućmy inne.
paweł2
co do Mazdy 3, jak na moje potrzeby za mały bagażnik. (Sedan bodajże nie miał wersji sport z benzyną 2.0). Reszta jak najbardziej OK. (no może dostęp do zamienników jeszcze)
Ostatnio zauważyłem, że podczas depnięcia zdecydowanie na pedał gazu np. przy wyprzedzaniu - odczuwam silne wibracje [ drgania ] na pedale gazu - tak jakby koła "skakały" po drodze.
Przeważnie jadę 100 km / h.
Wydaje mi się, że wcześniej tego nie było - oponki 2 sezon letni zaczynają.
To normalne jest ?
Jeżeli nie - to co jest tego przyczyną ?
Obstawiam problem z przeniesieniem napędu - do weryfikacji zespół sprzęgła lub np koło dwumasowe. Jaki masz przebieg, jaki silnik? Przy jakich obrotach problem występuje?
Szczególnie czuję to jak przyspieszam ze 110km do np 140 km / h.
podany zakres prędkości odzwierciedla najczęściej złe wyważenie kół. Jedyne co się nie zgadza, to fakt występowania problemu jedynie przy przyspieszaniu. Gdyby faktycznie problem pojawiał się tylko przy przyspieszaniu to problem będzie gdzieś indziej, natomiast gdyby jednak w trakcie jazdy z prędkością przelotową efekt występował nadal to najlepiej jednak zrobić to samo co meridomaniak podpowiedział.
Komentarz